36 Crazyfists

  • 36 Crazyfists är ett post-hardcore/metalcore/nu-metal band från Anchorage, Alaska i USA. Deras nuvarande skivbolag är Ferret Records.

    Musik

    36 Crazyfists har oftast beskrivits som obeskrivliga då deras musik är, om inte banbrytande originell, så mycket olik den metalcore och nu-metal som spelas idag. Bäst beskrivet som en blandning mellan post-hardcore och alternativ metal, deras musik blandar känslosamma och kraftfulla melodier med mer aggressiva stycken, något som reflekteras i sången med dess blandning av skrik och sång.

    Kollaborationer

    • 36 Crazyfists sångare har spelat in sång på spåret "Beauty Through The Eyes of A Predator", på Demon Hunter's album "Summer of Darkness".
    • Howard Jones från Killswitch Engage medverkade som sångare på spåret "Elysium" på deras senaste skiva "Rest Inside The Flames".
    • Tom Gomes från Killswitch Engage medverkade även han som trummis på spåret "We Can Not Deny" på deras senaste skiva "Rest Inside The Flames".
    • Jonah Jenkins från Only Living Witness medverkar som sångare på spåret "We Can Not Deny" på deras senaste skiva "Rest Inside The Flames".
    • Carl Severson från Nora medverkar som sångare på spåret "One More Word" från deras debutalbum "Bitterness The Star".
    • Steev Esquivel från Skinlab medverkar som sångare på spåret "Bury Me Where I Fall" från deras debutalbum "Bitterness The Star".

    Medlemmar

    • Brock Lindow - sång (1994-idag)
    • Steve Holt - gitarr (1994-idag)
    • Mick Whitney - basgitarr (1996-2008, 2012-idag)
    • Kyle Baltus - trummor (2012-idag)
    • J.D. Stuart - basgitarr (1994-1996; död 1996)
    • Ryan Brownell - gitarr (1994-1996)
    • Thomas Noonan - trummor (1994-2012)
    • Brett "Buzzard" Makowski - basgitarr (2008-2012)

    Diskografi

    • The Boss Buckle EP (1995)
    • Suffer Tree (EP) (1997)
    • Demo '99 (1999)
    • In The Skin (1997)
    • Bitterness The Star (2002)
    • A Snow Capped Romance (2004)
    • Rest Inside The Flames (2006)
    • The Tide And Its Takers (2008)
    • Collisions and Castaways (2010)
    • Time and Trauma (2015)
    • The Oculus (2008)
    • Slit Wrist Theory (2002)
    • At the End of August (2004)
    • Bloodwork (2004)
    • Destroy the Map (2004)
    • I'll Go Until My Heart Stops (2006)
    • Midnight Swim (2006)
    • Absent Are the Saints (2008)
    • We Gave It Hell (2008)
    • Reviver (2010)
    • Also Am I (2014)
    • Underneath a Northern Sky (DVD) (2009)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.